banaanmuffins

15-07-2017

20 min. bereiden, 30 min. wachten, 25 min. en  oventijd 12 muffins.

 

  • 250 g speltbloem                                              
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl zout
  • 2 eieren
  • 125 g crème fraîche
  • 5 el honing
  • 75 g kokosolie
  • 3 rijpe bananen
  • 70 g pecannoten
  • 70 g royale rozijnen uit chili
      1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de bloem, kaneel, bakpoeder en het zout in een ruime kom.

    1. Pel en prak de bananen. Klop de eieren los met de crème fraîche en meng met de honing en kokosolie. Spatel door het bloemmengsel. Hak de pecannoten grof en meng met de banaan en rozijnen door het bloemmengsel.
  1. Doe de papieren cakevormpjes in de muffinvorm en verdeel met 2 eetlepels het beslag erover. Bak de muffins in ca. 25 min. gaar in het midden van de oven. Steek de satéprikker in een muffin. Komt deze er schoon en droog uit, dan zijn de muffins gaar.
  2. Neem de muffins uit de vorm en laat in 30 min. afkoelen op een rooster.
  3. bewaartip:

Je kunt de muffins 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar in een afsluitbare trommel.

©2017 gemaakt door Laura & Emma 
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin